• Română
  • English

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!

Participari la conferinte si seminarii internationale

Prin proiectul BDCCC, SNSPA isi propune sa informeze doctoranzii cu privire la conferinţe şi seminarii internationale prin realizarea unui newsletter lunar şi sa ii sprijine pe acestia in vederea participarii la conferinţe si seminarii internationale prin decontarea cheltuielilor de cazare, transport. Este incurajata cofinantarea cheltuielilor de participare la conferinta, SNSPA acordand un sprijin de maxim 2100 lei/ eveniment stiintific. Participarea doctoranzilor la conferinţe internationale va fi incurajata prin acordarea de cofinantare în perioada programului de cercetare ştiinţifică, după ce a fost deja sustinut proiectul de cercetare stiintifica.

Doctoranzii sunt obligati sa notifice echipa de implementare a proiectului imediat ce le-a fost acceptata lucrarea care va fi prezentata la conferinta in vederea eficientizării costurilor.

Cofinantarea va fi acordata in urma solicitarii in scris catre conducerea IOSUD. Cererea va fi insotita de o justificare a participarii la eveniment in concordanta cu proiectul si programul de cercetare stiintifica si va avea avizul favorabil al conducatorului/ conducatoarei de doctorat. De asemenea, se va atasa programul evenimentului, lucrarea ce urmeaza a fi prezentata si scrisoarea de acceptare la acesta.

Cofinantarea in vederea participarii la conferinte se va acorda pe principiul primul venit, primul servit. Un doctorand poate primi sprijin pentru maxim o participare intr-un interval de 6 luni. Pe pagina web a proiectului la sectiunea informatii pentru doctoranzi va fi prezentata periodic evidenta participarilor la conferinte si bugetul estimativ alocat pentru acestea. De asemenea, pentru eficientizarea cheltuielilor de transport si cazare si pentru a creste oportunitatile de participare la conferinte internationale ale doctoranzilor sprijiniti, se vor incuraja participarile la evenimente stiintifice in special pe perioada stagiului de mobilitate doctorala.

Bugetul alocat pe toata perioada de desfasurare a proiectului pentru participari la evenimente stiintifice internationale pentru doctoranzii spriniti este de 110230 lei. In consecinta, un doctorand va beneficia in medie de 2755 lei – sprijin in vederea participarii la conferinte internationale, cu un maxim de 2100 lei/ eveniment stiintific.

 

14 septembrie 2009

Doamna Elena- Madalina Hordila-VATAMANESCU a participat la Lisabona, in perioada 2-5 septembrie, la  conferinta internationala ESA 2009- The 9th Conference of the European Sociological Association prezentand lucrarea "Virtual Communities as a Technological Corollary of the Global Environment. Similarity vs. Alterity." si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de 1832,57 lei.

15 octombrie 2009

Doamna Andra-Dina Pana a participat in perioada 11-14 octombrie  la  Conferinta: The Evolution of Integration in Europe, 20 Years after the fall of the Berlin Wall, desfasurata in Allendorf, Germania,  prezentand lucrarea "Multilingualism in the European Union, the Core of the European Model of Values" si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de 931,22 lei.

12 noiembrie 2009

Doamna Ana Maria DIMA a participat in perioada 22-24 octombrie la conferinta ELM 2009- European Labour Market for Academia Graduates, unde a prezentat lucrarea “The Development of University Curriculum in Romania, from the Bologna Process Perspective” si a obtinut din partea SNSPA o cofinantare de  2499.09 lei.

24 noiembrie 2009

Doamna Arina DRAGODAN a participat la conferinta  internationala "The Law and the Third Millennium Challenges" , organizată de Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia şi Asociaţia Jus Alba  unde a prezentat lucrarea “Asistenta reciproca intre statele membre ale Uniunii Europene in lumina propunerii de directiva privind recuperarea impozitelor, taxelor si a altor masuri” si  a primit din partea SNSPA o cofinantare de 132,6 lei pentru cheltuielile de transport.

 

6 aprilie 2010

 

Avand in vedere accesarea redusa a fondurilor destinate participarii la conferintele internationale, echipa BDCCC a decis decontarea tuturor cheltuielilor eligibile efectuate de doctoranzi, cu respectarea prevederilor legale si a principiilor de eficienta cost-beneficiu. Astfel, vor fi eliminate restrictiile cu privire la stabilirea unui plafon maxim disponibil/ eveniment stiintific, precum si restrictiile legate de intervalul de timp in care este permisa solicitarea unei noi cofinantari, acestea acordandu-se exclusiv pe principiul "primul venit, primul servit".

 

21 iunie 2010

Doamna Alina BOUROŞU a participat in perioada 3 iunie – 6 iunie 2010  la  Conferinta Internationala: „International Conferance in Economics and Administration ICEA-FAA” unde a prezentat lucrarea “Theoretical approches of the implementation system of European Cohesion Policy” si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de 967.53 lei. 


Doamna Arina DRAGODAN a participat in perioada 4 iunie- 5 iunie 2010 la  Conferinta Internationala: “Minorităţile şi drepturile omului” unde a prezentat lucrarea “Legal protection of minorities and human rights at national and European level” si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de 2948.45 lei. 
 

Domnul Bogdan Lepadatu a participat in perioada 21 mai – 22 mai 2010  la  Conferinta Internationala: „Networking the Globe: Information Technologies and the Postcolonial”, Stirling, unde a prezentat lucrarea “ The Age of Ghost-Modernism: The Neoliberal Globalization Project versus the Anti-Globalization Counter-Narrative” si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de 2744.95 lei. 

1  noiembrie 2010

Doamna Corina CIMPOIERU a participat in perioada 07 - 11 iulie 2010, in Cehia, la  conferinta internationala: „The 16th International oral History Association Conference, Between Past and Future:Oral History, Memory and Meaning”, unde a prezentat lucrarea „Narrating labour in postsocialist Romania: the case study of the industrial city of Rovinari”  si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de 829.61 lei 

Domnul Gheorghe-Ştefan G.COLBU a participat in perioada 30 mai - 5 iunie 2010, in Franta, la  European School on New Institutional Economics 2010, unde a prezentat lucrarea "Orthodox Christianity and Politics" si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de 2268.17 lei.   

Doamna Ana Maria DIMA a participat in perioada 27 - 29 septembrie  2010, in Portugalia, la conferinta internationala „Employability and Entrepreneurship”, unde a prezentat lucrarea „The Role of the National Qualifications Framework in the Development of the Romanian Universities Curricula” si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de  3599.43 lei 

Doamna Alina VATAMANESCU HORDILA a participat in data de 01 august -05 august  2010 la  conferinta internationala „International Conferancian on Interdisciplinary Social Science”, Editia a V-a unde a prezentat lucrarea "The Application of the Communication Accomodation Theory to Virtual Communities” si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de  2821.10 lei. 

Doamna Irina IONITA a participat in perioada 12 - 12 septembrie 2010, în Grecia la  conferinta internationala: the 5th Annual South-East European Doctoral Student Conference unde a prezentat lucrarea "Coalition Formation in Central and Eastern Europe" si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de 1729.96 lei 

Domnul Bogdan LEPADATU a participat in perioada 09-21 iunie 2010  la Essex la conferinţa internaţională „Tenth Essex Conference in Critical Political Theory” şi a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de 2029.94 . lei. 

Domnul Silviu - Dan G.A. MATEESCU a participat in perioada 13 - 25 septembrie 2010, in Belgia, la  20th ECPR Summer School "Political Parties in Modern Democracies", unde a prezentat lucrarea "The Cartelization of the Romanian Party System: A Case Study" si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de 5856.15 lei 

Domnul Victor NEGRESCU a participat in perioada 30 august – 1 septembrie 2010 în Irlanda la conferinta internationala: Consortiumul European pentru Cercetari Politice, unde a prezentat lucrarea  „Cooperation for development conceptualization in International Relations” si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de1468.43 lei 

Domnul Victor NEGRESCU a participat in perioada 20 - 22 mai 2010 la Budapesta la conferinta internationala: „Forum dedicat Tinerilor Teoreticieni în domeniul legal, social şi politic din Europa Centrală şi Orientală”, unde a prezentat lucrarea "Theoretical and Conceptual analysis of the cooperation for development" si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de1432.54 lei 

Doamna Andra-Dina G. PANĂ a participat in perioada 22 - 25 septembrie 2010, in Polonia, la conferinta internationala: Mobility in the Contemporary Work, unde a prezentat lucrarea “Transnationalism, Cosmopolitanism, Multiculturalism, Supranationalism, Deterritorialization-Conceptual Discrimination” si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de .907.4 lei 
 

Doamna Cristina-Elena G. RĂDOI a participat in perioada 12 - 15 septembrie 2010 in Grecia la conferinta internationala: the 5th Annual South East European Doctoral Student Conference, unde a prezentat lucrarea „Defense and war from a feminist perspective: the impact of women in army" si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de 892.71 lei 
 

Doamna Oana M. STOIAN  a participat in perioada 5-7 septembrie 2010, la Cluj-Napoca, la Symposium for Doctoral Students and Junior Researchers din cadrul Conferintei EGPA 2010, unde a prezentat lucrarea „Form or Substance? Analyzing the Mandatory Annual Reports of the Elected Representatives in Cluj-Napoca, Romania” si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de 2712.62 lei 

Doamna Monica Lavinia  STROE a participat in perioada 28 septembrie  - 03 octombrie 2010, in Italia, la  conferinta Essere Contemporanei. Musei, Patrimonio, Antropologia  si a primit o cofinantare din partea SNSPA in cuantum de 1067.95  lei.


Până la data de 1 noiembrie 2010, din bugetul alocat participării la conferinţe internaţionale au fost cheltuiţi  39673.23 lei pentru participarea la 20 de evenimente ştiinţifice,  cu o medie de 1983,66  lei/ participare eveniment ştiinţific. Astfel, rata de absorbţie a alocării financiare planificate iniţial pentru participarea la conferinţe internaţionale este de 36%.

 

Doamna IOACARĂ CIMPOIERU Corina a participat în Portugalia, în perioada 17.04.2011 – 22.04.2011, la  conferința internațională 10th International SIEF Congress  (International Society of Ethnology and Folklore), prezentand lucrarea  “Rurality and tradition recycled into rusticity: rural and urban places in transition” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 2555.32  lei. 

Doamna DOGARU Tatiana a participat în Bulgaria, în perioada 18.05.2011–22.05.2011, la  conferința  internațională 19th NISPAcee Annual Conference "Public Administration of the Future", prezentand lucrarea  “Instruments of Policy Analysis. The Impact development by public authorities in Romania. Case Study Assessment” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 653.29 lei. 

Doamna DRAGODAN Arina a participat la Galaţi, în perioada 12.05.2011 – 14.05.2011, la conferința internațională 6th International Conference on European Integration - Realities and Perspectives , prezentand lucrarea  “Fiscal sovereignty of Member States and tax harmonization on mutual assistance for the recovery of tax claims” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 654.77 de lei. 

Domnul ELVĂDEANU Andrei  a participat la Cluj, în perioada 02.12.2010 – 05.12.2010, la conferința internațională Remaking the Social: New Risks and Solidarities , prezentand lucrarea      "Guvernarea electronica in Romania. Masurarea performantei in primariile din municipiul Bucuresti" şi a primit o cofinantare din partea SNSPA în cuantum de 437.94 de lei. 

Domnul MATEESCU Silviu Dan a participat la Timişoara, în perioada 03.12.2010 – 04.12.2010, la conferința internațională International Symposium - Ideologies, Values and Political Behavior in Central and Eastern Europe,  prezentand lucrarea  "Cartelizarea sistemelor de partide în Europa Centrală şi de Est: o analiză comparativă asupra cazurilor român şi maghiar"  şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 180 lei. 

Doamna RADOI Cristina Elena a participat la Braşov, ”, în perioada 26.05.2011 – 28.05.2011, la conferința internațională AFASES 2011 – 13th International Conference of Scientific Papers „ Scientific research and education in the airforceprezentand lucrarea  “On Romanian Military gender training and peace building missions” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 73.09 de  lei. 

Doamna RADOI Cristina Elena a participat în Ungaria, în perioada 12.01.2011 – 17.01.2011, la conferința internațională 2nd European Conference on Politics and Gender, prezentand lucrarea   "Women's role in reconstructing peace and security" şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 1450.61 lei. 

Doamna STROE Monica Livia a participat în Slovenia, în perioada 24.11.2010 – 28.11.2010, la conferința internațională Beyond Essentialisms: Challenges of Anthropology in the 21st Century, prezentand lucrarea „Authenticity at the market. Global tourism models in rural Transylvania” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 1301.29 lei. 

Doamna Alina BOUROŞU a participat în Lituania, în perioada 26.11.2010 – 27.11.2010, la conferința internațională A new region of Europe: Regional Development Paradigms in the Black – Sea Intermarum, prezentand lucrarea "Factors influencing Structural funds` implementation system in Central and Eastern Europe”  şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 2203.3 lei. 

Doamna Alina BRAŞOVEANU a participat în Slovenia, în perioada 24.11.2010 – 28.11.2010, la conferința internațională Beyond Essentialisms: Challenges of Anthropology in the 21st Century , prezentand lucrarea “Mobility and Cosmopolitan Identity - a Study Case in an Intercultural Community” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 1308.1 lei. 

Doamna Alina BRAŞOVEANU a participat în Cehia, în perioada 08.11.2010 – 09.11.2010, la conferința internațională Studies of Values and Differentiation: Sociological Viewpoints , prezentand lucrarea  “Cosmopolitan Values. Study Case in an Intercultural Community”  şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 846.83 lei. 

Doamna DRAGODAN Arina a participat la  Reşiţa, în perioada 22.10.2010 – 23.10.2010, la conferința internațională 1st International Conference on Business Administration and Economics „People. Ideas. Experience”, prezentand lucrarea "The concept of good administration, an apolitical instrument for the intensification of the control of legality" şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 2569.21 lei. 

Domnul Victor NEGRESCU a participat în Suedia, în perioada 09.09.2010 – 11.09.2010, la conferința internațională SGIR - 7th Pan-European International Relations , prezentand lucrarea    “European cooperation for development policy: between neoimperialism and international humanitarism”  şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 2978.54 lei.  

Doamna PANĂ Andra Dina a participat în Franţa, în perioada 04.11.2010 – 05.11.2010, la conferința internațională Citizenship and Democracy: Membership, forms of  participation, within and across European territories, prezentand lucrarea "The European Union in Transnational Online Newspapers" şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 1060.69 lei. 

Doamna Stemat Ilinca Alexandra a participat în Bulgaria, în perioada 18.05.2011 – 22.05.2011, la  conferința  internațională 19th NISPAcee Annual Conference "Public Administration of the Future", prezentand lucrarea  “The integration of the social policies from Romania in the Europea social space” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 726.84 lei. 

Doamna VĂTĂMĂNESCU HORDILĂ Elena a participat în Cehia, in perioada 08.11.2010 – 09.11.2010, la conferința internațională Studies of Values and Differentiation: Sociological Viewpoints , prezentand “The foundations of similarity in the online social networks. An insight on a preliminary theoretical model of online similarity” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 1332.73 lei.

Doamna Dumitrescu Diana a participat în perioada 2-4 decembrie 2010, la Cluj, la conferinţa internaţională “Reconstruind socialul riscuri şi solidarităţi noi”, prezentând lucrarea “Cooperare interculturală în Organizaţia Virtuală”, şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA  în cuantum de 570.01 ron.

Domnul Negrescu Victor a participat în perioada 20-21 mai 2011, în Ungaria, Budapesta, la conferinţa internaţională Structures and Futures of Europe- 17th Annual Conference of the Hungarian Political Science Association, prezentând lucrarea “European development cooperation policy: between international public relations and public policies” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de  1095.62 lei.

Doamna Irina Ioniţă a participat în perioada 15 - 20 Iunie 2011 în Dublin, Irlanda la  conferinţa internaţională  1st Annual General Conference of the European Political Science Association, prezentând lucrarea „Explaining minority governments in central and Eastern Europe” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 2646.11 ron.

Doamna Dogaru Tatiana a participat în perioada 15-19 iunie 2011 în Porto, Portugalia la Congresul International de Marketing, prezentând  lucrarea „Instruments of Policy Analysis. The Impact Assessment development by public authorities in Romania. Case Study” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 691.92 ron.

 

Doamna Corina Cimpoieru a participat în perioada 21-23 iunie 2011, în Franţa, la conferinţa internaţională The International Conference on Digital Information and Communication Technology and its Applications (DICTAP2011), prezentând lucrarea ,, Digital inclusion of the elderly: An ethnographic pilot research in Romania” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 1516.92 + 194.62  ron.

Doamna Mihaela Roman a participat în perioada 06-11 iulie 2011, în Grecia, la conferinţa internaţională 7th Ice Conference 2011,  prezentând lucrarea ,,Educational  measurement and evaluation  inside the national educational system” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 3011.26 ron.

Valentin Quintus Nicolescu a participat în perioada 19-20 septembrie 2011 în Grecia, Salonic la DSC2011:6th Annual South European Doctoral Student Conference prezentând lucrarea   “Imagined communities: Nature and Nation in the Construction of Romanian National Identity “  şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 1884.02  ron

Negrea Diana Elena a participat în perioada 19-20 septembrie 2011 în Grecia, Salonic la  conferinta internaţională DSC2011:6th Annual South European Doctoral Student Conference prezentând lucrarea ,,Decision Making and Budget Management. Inside the Family- a gender sensitive case study from Hunedoara County, Romania” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de  1083.95 ron

Bărbulescu Horia a participat în perioada 19-20 septembrie 2011 în Grecia, Salonic la  conferinta internaţională DSC2011:6th Annual South European Doctoral Student Conference prezentând lucrarea ,,Decision Making and Budget Management. Inside the Family- a gender sensitive case study from Hunedoara County, Romania” şi a primit o cofinanţare din partea SNSPA în cuantum de 1702.29 ron

.